SHARE

Noul Consiliu Județean Botoșani a fost constituit. Aleșii județeni au depus jurământul și au preluat mandatele pentru perioada 2020-2024.

25 dintre aleșii județeni au depus deja jurământul. Unii dintre aceștia se pot lăuda cu adevărate averi acumulate de-a lungul timpului. Alții, însă, au ajuns să dețină sume uriașe în conturi în ciuda unor venituri extrem de modeste.

Ziarul „Bună Dimineața Botoșani” vă propune o analiză a declarațiilor de avere a noilor aleși liberali din Consiliul Județean Botoșani

După cum spuneam într-un articol anterior, continuăm seria materialelor în care analizăm declarațiile de avere ale aleșilor locali și județeni. Astăzi, organizația județeana PSD.

Analizând declarațiile de avere ale consilierilor județeni, observăm că toți dețin terenuri (intravilane, extravilane), apartamente, case de locuit. Unele sunt moștenite, altele în coproprietate, altele cumpărate parțial și parțial moștenite.

Majoritatea consilierilor județeni au lucrat la stat, dar sunt și angajați din domeniul privat. De asemenea aceștia dețin 1-2 automobile sau au înstrăinat unul în ultimii ani. Majoritatea au venituri ce trec de 50.000 RON anual. O bună parte din ei au credite, împrumuturi, deși au conturi bancare și acțiuni la diverse firme, chiar și dividende consistente.

Niciunul dintre consilierii județeni prezentați nu are active sau pasive în străinătate. Toate declarațiile de avere sunt actualizate pe 2020, cu prilejul alegerilor locale.

Lista averilor consilierilor PSD Botoșani! Care sunt cei mai avuți aleși județeni?

În noua componență a Consiliului Județean Botoșani, pe lista PSD se regăsesc și patru femei. Inclusiv președintele Consiliului Județean este de genul feminin.

Doina Elena FEDEROVICI este noul președinte al Consiliului Județean Botoșani. De asemenea, FEDEROVICI este și liderul organizației județene PSD Botoșani.

Conform declarației de avere, fostul senator PSD, Doina FEDEROVICI deține un apartament în Botoșani de 70 metri pătrați. FEDEROVICI a moștenit un teren agricol în COȘULA, în suprafață totală de 34.000 metri pătrați și o casă de locuit de 90 metri pătrați.

La capitolul active financiare, într-un cont curent, FEDEROVICI a strâns peste 100.000 de lei. La asta se adaugă și venituri de peste 147.000 de lei.

Tot potrivit declarației de avere, FEDEROVICI deține și un autoturism marca BMW X3, an de fabricație 2014.

În anul trecut precedent, Galia HRIMIUC a încasat venituri de peste 75.000 de lei

Galia HRIMIUC, este profesor de meserie. În mandatul trecut, HRIMIUC a făcut parte din Consiliul Local al orașului Darabani.

Conform declarației de avere, Galia HRIMIUC deține un teren agricol de 1.000 de metri pătrați. Noul consilier județean, Galia HRIMIUC nu deține alte imobile, active financiare sau autoturisme.

Veniturile încasate de HRIMIUC în anul fiscal precedent însumează 75.398 de lei.

Medicul șef UPU-SMURD al Spitalului „Mavromati”, Ramona GURALIUC a întrat în CJ

Medicul Elena-Ramona GURALIUC este un al consilier județean PSD care vine din sistemul sanitar. Potrivit declarației de avere, medicul șef UPU-SMURD al Spitalului „Mavromati”, Ramona GURALIUC deține doar un teren intravilan în suprafață de 740 metri pătrați și un autoturism marca RENAULT din 2014.

Citeste si   Florin Cîțu, vizită de lucru la sediul CNCAV. Stadiul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, evaluat

În anul fiscal precedent, GURALIUC a încasat ca medic venituri în valoare de 300.000 de lei.

Unul dintre cei mai tineri consilieri județeni este social-democrata Alexandra HUȚU 

Alexandra HUȚU este unul dintre cei mai tineri consilieri județeni aleși. În trecut aceasta a activat ca șef de cabinet la Cancelaria Prefectului. Ca șef de cabinet, HUȚU a încasat într-un an peste 30.000 de lei. 

Conform declarației de avere actualizată în 2018, Alexandra HUȚU nu deține terenuri, imobile, alte bunuri sau active financiare.

Cristina BREȘUG, poate consilierul județean cu cele mai multe bunuri moștenite 

Cristina BREȘUG a fost și în perioada 2016-2020 Consilier Județean. De asemenea, aceasta este și angajată la propria firmă, ECOAGRICULTURA COSTEȘTI.

Conform declarației de avere, BREȘUG deține 4 terenuri agricole care depășesc 2 hectare. De asemenea, aceasta moștenit un teren forestier în Comuna Mihai Eminescu de aproape 9 hectare.

La capitolul imobile, BREȘUG este proprietara a două apartamente în Botoșani. În suprafață de 80, respectiv 90 metri pătrați, ambele apartamente sunt moștenite.

În anul fiscal precedent, Cristina BREȘUG a încasat venituri în valoare de 37.831 lei. 

Dan Constantin DELEANU, subsecretar la de stat la Ministerul Apelor și Pădurilor. Potrivit declarației de avere, DELEANU este proprietarul a două apartamente, unul dintre el se află în IAȘI și este dobândit prin moștenire, al doilea se află în Botoșani și este dobândit prin cumpărare.

Consilierul Județean, Dan Constantin DELEANU deține două autoturisme, unul marca AUDI, 2014 și un Volkswagen din 2005.

La capitolul active financiare, DELEANU deține 3 conturi curente în care a adunat aproape 50.000 de lei. La care se adaugă venituri în valoare de 110.000 de lei. 

Dorin BIRTA, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, nu deține terenuri sau alte active financiare. Conform declarației de avere acesta este proprietarul unui apartament de 95 metri pătrați în Dorohoi și posesorul unui autoturism marca BMW, anul de fabricație 2015.

Singurul venit al lui BIRTA pe anul trecut a fost îndemnizația de vicepreședinte al Consiliului Județean, în valoare de 144.269 de lei. Deci, un venit lunar de peste 12.000 de lei.

Gabriel GALAN este administratorul societății DEZ BMW SERVICE. De asemenea, este și consilier parlamentar în cadrul Camerei Deputaților. Acesta nu deține terenuri, clădiri, alte bunuri imobile sau active financiare.

Veniturile încasate de GALAN în decursul anului fiscal precedent au depășit 17.000 de lei. 

Decanul de vârstă al Consiliului Județean, Andron ȚÎMPĂU 

Decanul de vârstă al Consiliului Județean este Andron ȚÎMPĂU, fost primar al orașului BUCECEA. În declarație de avere, ȚÎMPĂU bifează aproape toate capitolele.

Fostul primar al orașului BUCECEA deține un tren agricol în Bucecea, în suprafață de 5.100 metri pătrați, un apartament de 78 metri pătrați și un autoturism marca SKODA, an de fabricație 2008.

În anul fiscal precedent, Andron ȚÎMPĂU a adunat venituri în valoare de peste 100.000 de lei. Din funcția de primar acesta a încasat 94.190 de lei, iar din subvenții și activități agricole, decanul de vârstă al Consiliului Județean a încasat 12.000 de lei. 

Citeste si   Traian Băsescu: AUR la guvernare ar prăbuși țara. Ei doar își latră patriotismul

Social democratul botoșănean Constantin Neculai PĂTRĂUCEANU a mai fost consilier județean și în trecut. Acesta este directorul comercial al societății AVASTAR și candidat PSD pentru Parlamentul României.

Potrivit declarației de avere, PĂTRĂUCEANU este proprietarul a două terenuri, unul intravilan și altul extravilan, însumând 2.700 de metri pătrați. De asemenea, social-democratul deține în Botoșani o locuință de 128 metri pătrați și un spațiu comercial de 58 metri pătrați.

PĂTRĂUCEANU este și posesorul a două autoturisme, un BMW 2012 și un MATIZ din 2002.

Acesta nu deține alte active financiare. Veniturile adunate anul trecut depășesc suma de 88.000 de lei. Ca director comercial al societății AVASTAR, PĂTRĂUCEANU a încasat 74.373 de lei, alți 13.730 de lei a încasat de la Consiliul Județean reprezentând indemnizația de consilier.

Antreprenorul local și consilierul județean, Cătălin OLARU a obținut anul trecut venituri de peste 45.000 de lei 

Cătălin OLARU este un antreprenor local implicat în scena politică. Acesta a ocupat și în trecut un post de consilier județean.

În declarația de avere, Cătălin OLARU bifează toate capitolele. Acesta este proprietarul a două terenuri intravilane în suprafață de peste 4.200 metri pătrați. De asemenea, OLARU deține și un apartament de 87 metri pătrați. 

La capitolul active financiare, OLARU a adunat în conturi 24.000 de lei, și alți 6.500 de euro într-un fond pentru asigurări de viață.

OLARU este și posesorul a două autoturisme, un ALFA ROMEO din 2001 și o DACIA LOGAN din 2004.

În anul fiscal precedent, OLARU a obținut venituri în valoare de 45.157 lei. 

Managerul GAL-ului SĂVENI, Constantin NISTOR este unul dintre noii consilieri județeni! Veniturile încasate de acesta anul trecut au ajuns la 130.000 de lei 

Cristian-Constantin NISTOR este managerul GAL-ului de la SĂVENI. Social-democratul botoșănean este membru în Consiliul de Administrație al Modern Calor și administrează propria firmă, NicoSistem SRL.

Potrivit declarației de avere, NISTOR deține 2 terenuri intravilane în suprafață totală de 4.370 de metri pătrați, un teren agricol de 2 hectare, două case de locuit de 258, respectiv 200 metri pătrați.

În conturi curente, NISTOR a adunat 2.400 de lei, la care se adaugă alți 37.000 de lei puși într-un depozit bancar.

Anul trecut, NISTOR a încasat venituri în valoare de aproape 130.000 de lei. 

Marian SERGIU este profesor și membru al Partidului Social Democrat. În 2018, Marian SERGIU a candidat pentru șefia organizației județene.

Conform declarației de avere, acesta este proprietarul a două terenuri agricole în suprafață totală de 8.200 de lei. De asemenea, SERGIU a moștenit un teren intravilan cu o suprafață de peste 2.800 metri pătrați. 

La capitolul bunuri imobile, SERGIU deține un apartament de 40 metri pătrați și este posesorul unui autoturism marca SKODA, an de fabricație 2007.

În anul fiscal precedent, Marian SERGIU a încasat venituri în valoare de peste 95.000 de lei.

În demersul pornit de ziarul „Bună Dimineața Botoșani” vom analiza pe rând declarațiile de avere ale tuturor consilierilor județeni din noua componență CJ Botoșani. Într-un articol viitor urmează o analiză a declarațiilor de avere ale consilierilor județeni ALDE Botoșani.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ