SHARE

Gherghe NICIHITA este un om politic cunoscut mai ales în IAȘI. Acesta este născut la Dorohoi, Botoșani, iar din anii `90, de când a fost pe rând Director Exploatare Apă la R.A.J.A.C. Iași, Manager (interimar) al R.A.J.A.C. Iași și Director general al R.A.J.A.C. Iași este stabilit la Iași.

În 1995 acesta intră în politică ca membru al formațiunii politice PD. După 5 ani, în iulie 2000, NICHITA trece de partea social-democraților. 3 ani mai târziu, dorohoianul Gheorghe NICHITA ajunge mai întâi viceprimar, și apoi primar la IAȘI. Începând din 28 noiembrie 2003, până în 24 mai 2015, NICHITA a îndeplinit funcția de primar al municipiului IAȘI.

NICHITA, alături de Mihai CHIRICA a dispus tăierea aliniamentului de tei din centrul Iașiului

Gheorghe NICHITA a devenit cunoscut pe plan național și a pierdut capital politic în februarie 2013, când, alături de (pe atunci) viceprimarul Mihai CHIRICA, a dispus tăierea aliniamentului de tei din centrul Iașiului (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt) și înlocuirea lor cu salcâmi japonezi. Acțiunile primăriei au determinat ample mișcări civice de protest, atât locale, cât și naționale.

Citeste si   PMP Botoșani și-a prezentat candidații pentru alegerile parlamentare! VEZI lista completă pentru SENAT și CAMERA DEPUTAȚILOR

NICHITA că s-a folosit de poliţia locală pentru a-şi urmări AMANTA prin oraş

Pe 1 mai 2015, Gheorghe NICHITA a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după mai mult de șapte ore de audieri, fiind acuzat de abuz în serviciu. NICHITA ar fi folosit poliția locală pe post de serviciu propriu de supraveghere a unor persoane de care era interesat. Mai precis, NICHITA a fost acuzat de DNA că s-a folosit de poliţia locală pentru a-şi urmări amanta prin oraş.

Citeste si   Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani se alătură proiectul #Integritate2020

În data de 8 mai 2015, Curtea de Apel București a decis plasarea lui NICHITA în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru utilizarea Poliției Locale Iași în urmărirea unei angajate a Primăriei IAȘI cu care s-a aflat într-o relație amoroasă.

NICHITA, fostul primar al IAȘULUI a fost condamnat la 5 ani și 2 luni de închisoare în dosarul „AMANTA”

Acum, la mai bine de 5 ani de la acțiunile fostului primar NICHITA, instanța a decis condamnarea acestuia la 5 ani și 2 luni de închisoare. Cercetat în dosarul „AMANTA”, dorohoianul ajuns primar la IAȘI a fost condamnat marți de magistraţii Tribunalului Iaşi, în primă instanţă, la 5 ani şi 2 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Citeste si   28.901 acțiuni de CONTROL și AMENZI în valoare de 3.753.600 de lei aplicate de INSPECTORII de MUNCĂ de la data intrării în vigoare a Legii nr. 55/2020

La mai puţin de două luni de când a fost condamnat definitiv şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi, Gheorghe NICHITA primeşte o nouă condamnare, de această dată în primă instanţă.

Atunci, NICHITA a fost acuzat de procurorii DNA de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu erau destinate publicităţii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale, cu dispozitive sau programe informatice, şi instigare la abuz în serviciu.

De asemenea, în decembrie 2015, NICHITA a fost pus sub acuzare într-un alt DOSAR PENAL, fiind suspectat de luare de mită. În acest caz este implicat și omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, acționar principal al UTI Grup.


SHARE

LEAVE A REPLY