SHARE

Mihaela Huncă este deputat de Botoșani ales în 2016, pe listele PSD. A părăsit PSD în septembrie 2018, fiind deputat neafiliat până în mai 2019 când a devenit membru al Pro România, intrând în grupul parlamentar al acestui partid, în prezent fiind vice-lider al grupului din februarie 2020.

Membră în nenumărate Comisii de specialitate, Huncă nu se poate lăuda cu niciun rezultat notabil

Ca parlamentar, Mihaela Huncă a făcut parte din Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale (noiembrie 2018 – septembrie 2019); Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport (până în octombrie 2018), fiind și Secretar al Comisiei (până în iunie 2018).

A făcut parte dim Comisia specială a Camerei Deputaţilor pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materia sportului organizat în România. În prezent, deputatul Mihaela Huncă activează în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport (din septembrie 2019).

Activitatea sa parlamentară se concretizează în 84 luări de cuvânt în 78 sedinte, 53 fiind declaratii politice. A depus în scris 45 declarații politice. În privința propunerilor legislative inițiate, numele său apare pe 99 inițiative, din care 39 au fost promulgate ca legi.

Acestea privesc chestiuni legate de Legea Educației Naționale, amenajarea teritoriului în zonele montane, investiții în zona montană, Legea Muntelui, lege privind prelucrarea lânii, laptelui în zonele de munte, legi privind pensiile, trecerea unor imobile din administrarea statului în cadrul administrațiilor județene (la Tulcea de exemplu), privatizarea societăților comerciale care operează și dețin imobile aflșate în proprietatea statului, legi privind asociațiile de pensionari,  legea privind suplimentele alimentare pentru elevi etc.

La București, în Parlament, membră a Grupului Ecumenic de Rugăciune, la Botoșani personaj principal în cele mai răsunătoare scandaluri

La capitolul întrebări și interpelari, Mihaela Huncă a adresat 142 întrebări și interpelări și a semnat 4 moțiuni. Este membră a Grupului Ecumenic de Rugăciune. Până în noiembrie 2018 a fost membră în Grupurile de Prietenie cu Republica Franceă-Adunarea Națională și Regatul Belgiei, în prezent fiind membră în Grupul de Prietenie cu Republica Cipru.

Recent, Mihaela HUNCĂ și-a înstrăinat bunurile către fiul din prima căsătorie

Mihaela Huncă are 2 terenuri intravilane, două case de locuit, un automobil Skoda Superb nou din 2019, a vândut un automobil cu 200 euro în decembrie 2019, are un CAR de 40.000 lei, scadent în 2022 și un credit la BRD scadent în 2023 de 70.000 lei.

Citeste si   TEATRUL „Mihai Eminescu” revine în atenția PRIMĂRIEI! Se pregătește un nou TUN prin suplimentarea cu 3.000.000 EURO a proiectului?

A obținut de la Parlament anul trecut din indemnizația de membru al Camerei Deputaților 131.412 lei și 1.114 lei de la LPS Botoșani unde a lucrat ca profesor în regim de plata cu ora.

De numele Mihaelei Huncă, profesor de matematică (a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul UAIC Iași), fost inspector general școlar județean la Botoșani și de cel al soțului ei, director de o viață la Liceul cu Program Sportiv Botoșani (Mihaela Huncă a ajuns chiar director adjunct, iar soțul director general) se leagă mai multe scandaluri și stări de incompatibilitate.

 Influența politică, punctul forte al Parlamentarului Huncă 

Ascensiunea Mihaelei Huncă în posturi de consilier local PSD Botoșani (unde a susținut interesele PSD deși acestea erau contrare intereselor botoșănenilor), inspector general  școlar județean  Botoșani s-au făcut cu sprijinul PSD.

Gabriel HÂRTIE, locotenentul Mihaelei HUNCĂ la IȘJ BOTOȘANI, credite de peste 300.000 RON în BĂNCI

Petrică Suceveanu, un afacerist botoșănean ar fi afirmat că familia Huncă l-a ajutat pe fiul acestuia să nu rămână repetent și să promoveze Bacalaureatul, pentru ca apoi să se înscriela Facultatea de Construcții din Iași. În schimbul acestor ”favoruri”, soții Huncă au beneficiat de o casă oferită de Petrică Suceveanu pe strada Dionisie Rallet 18 (aici omul de afaceri construise trei case), totul fiind mascat într-un act de vânzare cumpărare în 2002.

Familia HUNCĂ, actualmente separată în acte printr-un divorț de conveniență, continuă să trăiască la comun

În 2015, se pare că între Mihaela Huncă și Ioan Huncă a intervenit divorțul, surse din interiorul Pro România arătând că aceștia au dorit să pună capăt incompatibilităților care le afectau drepturile de a ocupa funcții publice.

Și în 2020, pe declarația de avere, Mihaela Huncă nu a trecut nimic la veniturile din partea soțului, dar la casa din 2002, apare numele lui Ion Huncă. La casa cumpărată în 2015, apare mențiunea A. Burlacu lângă cea a Mihaelei Huncă la cumpărători. Aceleași mențiuni apar și la cele două terenuri: la primul-Mihaela și Ion Huncă, la al doilea, Mihaela Huncă și A. Burlacu.

HUNCĂ nu s-a dat înlături nici de la cel mai practicat sport la Botoșani, traseismul politic

Ascensiunea Mihaelei Huncă a fost una fulminantă. Până în momentul în care  a intrat în PSD, cariera ei a consemnat postul de profesor de matematică în mediul rural, apoi la Liceul cu Program Sportiv la Botoșani.  A fost, în 2000-2003, inspector pentru programe de dezvoltare instituțională, iar între 2003 și 2005 a condus Casa Corpului Didactic Botoșani.

Citeste si   Gelu Vișan, la Realitatea PLUS: „Vasile Dîncu are nu doar o agenda ascunsă cu Dacian Cioloș, ci și o colaborare foarte bună cu acesta”

Mihaela Huncă a devenit director adjunct la același liceu unde soțul său era este director și apoi, a fost propusă în 2008-2010 inspector pentru management școlar și evaluare instituțională (a fost aceea care a aprobat în calitatea sa de Inspector General gradația de merit a soțului ei, director la LPS Botoșani), apoi  inspector școlar general în 2012-2016. Mihaela Huncă a continuat să predea și la liceul condus de soțul ei , a condus și un ONG, a fost coordonatoarea unui proiect european urmând și cursurile unui Masterat la București, un stagiu la Nantes.

A devenit expert evaluator la ARACIP, auditor în domeniul calității, formator. A urmat la Chișinău și cursurile de Doctorat, implicându-se în tot ceea ce înseamnă campanii electorale ale PSD. A urmat cursurile Institutului Diplomatic Român la București.

În 2016, Mihaela Huncă a devenit Deputat PSD de Botoșani, apoi a trecut la Pro-România, formațiunea condusă de Victor Ponta. Acum, Mihaela Huncă, fără să fi făcut ceva notabil pentru Botoșani, vrea să devină din nou parlamentar de Botoșani, candidând pentru Camera Deputaților.

Narcis ȘTEFAN, reprezentantul Mihaelei HUNCĂ la Nova Apa Serv BOTOȘANI! Pro România conduce C.A.-ul societății

Cu 5.94% la Alegerile Locale, HUNCĂ vrea din nou un post călduț în PARLAMENT

Ca dovadă că nu se află între preferințele botoșănenilor este scorul foarte  mic, aproape rușinos obținut la alegerile locale din 27 septembrie 2020, când a candidat la șefia Consiliului Județean Botoșani-locul patru după PSD (peste 40%), PNL (peste 30%), ALDE (peste 6%), Mihaela Huncă, deputat Pro România de Botoșani având numai 5,94%.

Este clar că PSD și PNL se vor afla în preferințele electoratului și la alegerile parlamentare. Pro România, deși s-a asociat cu ALDE este în pericol să nu atingă pragul parlamentar de 5% la nivel național, pentru a mai rămâne în Parlament după 6 decembrie 2020.

Pro România fiind constituit din foști parlamentari PSD a obținut un scor electoral foarte slab la alegerile locale din 27 septembrie 2020, ceea ce nu-i dă mari speranțe pentru a intra în viitorul parlament rezultat în urma alegerilor din 6 decembrie 2020.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ