SHARE

Acuzații grave aduse de cetățenii din ȘTEFĂNEȘTI îl vizează direct pe administratorul public al Orașului Ștefănești, Alin CORDUNEANU. Într-o informre primită pe adresa redacției, am aflat cu stupefacție că Administratorului Orașului Ștefănești ar fi fost văzut făcând trafic cu țigări de contrabandă împreună cu trei cetățeni din Republica Moldova.

În mesajul primit o persoană de sex feminin relatează cum a auzit o discuție între funcționarul public Alin CORDUNEANU și 3 persoane din Republica Moldova. Din discuție reiese faptul că cei 4 negociau o altă tranzacție, CORDUNEANU fiind interesat să mai cumpere alți 3-4 saci de țigări de contrabandă.

„În data de 14.08.2020 la ora 17:00, aproximativ, în timp ce mă deplasam împreună cu soțul meu pe drumul care duce spre Prut, din centrul orașului Ștefănești, cu denumirea locală “la patru tuburi” pentru a verifica terenul ce îl am pe malul Prutului, am asistat fără să vreau la o conversație între Alin CORDUNEANU (consilierul primarului din Ștefănești, Florin BUȚURA) și 3 persoane din Republica Moldova, CORDUNEANU i se adresă unui dintre ei cu apelativul ”Vasea”. Cei 4 discutau despre o tranzacție cu țigări. Lângă mașina lui CORDUNEANU erau 3 saci negri de plastic plini cu țigări.

Fără să vreau am auzit cum domnul CORDUNEANU încerca să îi explice acelui Vasea că mai are nevoie de încă 3-4 saci deoarece se apropie alegerile și e nevoie de bani rapid, iar acel Vasea tot susținea că nici de la ultimul transport nu a primit banii toți, daca nu îi primește acum o să iasă prost pentru amândoi, câte țigări sa mai dea de pomană, zicea el.

Corduneanu i-a spus să stea fără griji, nu are cum sa nu câștige la alegeri și citez: <<luăm bani de la f…i și vă dau înapoi toată datoria, plus ceva de deranj>>. Nu este posibil ca un consilier al primarului împreună cu acesta sa fie implicați în traficul de țigări”, se arată în emailul primit pe adresa redacției.

Reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Botoșani” au încercat să discute cu primarul BUȚURA și funcționarul public Alin CORDUNEANU pe această temă chiar în sediul Primăriei Ștefănești. În timp ce primarul a fost reticent și a evitat orice discuție cu reporterii ziarului, CORDUNEANU declară vehement că acuzațiile sunt nefondate și că el nu se ocupă și nu s-a ocupat NICIODATĂ cu așa ceva.

„Eu la primăria Ștefănești nu mă ocup cu vânzarea țigărilor, eu sunt administrator public. Ceea ce primiți dvs. pe email este problema celor care vă transmit. Și eu pot să vă transmit o groază de chestii așa că nu se adeverește, nu figurez în baza de date a poliției ca traficant de țigări sub nici o formă. Puteți lua din baza de date a poliției orice dată, că astea nu sunt confidențiale, se dau. Acestea sunt niște acuzații foarte grave. Eu la ora 16 lucrez. Eu locuiesc în orașul Botoșani, eu îmi desfășor activitatea la Ștefănești, deci eu la ora 17  am plecat spre Botoșani, nu am altă activitate în Ștefănești. Sunt niște acuzații grave, probabil voi apela la un avocat și am să văd ce este de făcut.

Din punctul meu de vedere, deontologic ca jurnalist ar trebui să investigați aceste fapte și să vedeți dacă sunt adevărate. Toți citim ziarele și toți vedem, dacă luăm un punct de vedere al poliției, al autorităților.

Acestea sunt niște acuzații nefondate, eu nu mă ocup cu așa ceva și nu am treabă cu așa ceva. E foarte foarte urât ceea ce se întâmplă, mai ales în perioada de campanie”, declară funcționarul public din cadrul primăriei Ștefănești, Alin CORDUNEANU.

La acest moment, trebuie precizat faptul că nu există probe care să vină în sprijinul acestor acuzații. Cert este faptul că, în intersecția centrală din Ștefănești, chiar în fața Primăriei, zilnic sunt vândute sute de pachete de țigări.

Citeste si   VICTORIE zdrobitoare pentru PSD la BOTOȘANI! Social-democrații au câștigat PRIMĂRIA, CONSILIUL JUDEȚEAN și acum se discută și de majoritatea în CONSILIUL LOCAL

Deși primăria a achiziționat un sistem video amplu și costisitor nici o cameră de luat vederi nu este îndreptată spre locațiile în care se vând cantități impresionante de țigări aduse ilegal din Republica Moldova.

Vom reveni cu detalii pe acest subiect.


SHARE

LEAVE A REPLY