SHARE

Școala gimnazială din satul Brehuiești, comuna Vlădeni, județul Botoșani trece printr-un proces amplu de reabilitare și modernizare. Astfel, în următoarea perioadă vor demara lucrările de modernizare și reabilitare a Corpul B al unității de învățământ.

Potrivit primarului Voicu Murariu, proiectul de modernizare a școlii este posibil cu ajutorul fondurilor europene

„Modernizarea școlii din Brehuiești se face cu bani europeni, prin AFIR, mai direct prin GAL Vorona, Valea Siretului de Sus, fiind și sursa de finanțare. Costul total al proiectului se ridică la 100.000 de euro”, declară primarul comunei Vlădeni, Voicu Murariu.

Lucrările de reabilitarea constau în: repararea capitală a acoperișului, reparația în totalitate a instalației electrice și subzidirea la un demisol. Potrivit edilului comunei Vlădeni, modernizarea unității de invățământ constă trecerea la încălzirea cu centrală termică și instalația aferentă și construirea unor toalete pentru elevi cu acces direct din corpul școlii. 

„Din punct de vedere sanitar mergem pe toalete sanitare și extinderea rețelei de apă curentă din școală”, adaugă primarul Voicu Murariu.

Lucrările vor fi finalizate în maxim 5 luni de la semnarea acordului de începere a lucrărilor

„Astăzi (ieri, 12 ianuarie a.c. – n.r.) este marți, depunem notificare de începere a lucrărilor la Inspectoratul de Stat în Construcții Botoșani, așteptăm 7-8 zile până primim adeverința necesară, iar dacă vremea permite ne apucăm de treabă imediat și sperăm să se termine în maxim 5 luni.

Proiectul trebuie finalizat până la sfârșitul anului, dar am primit asigurări de la constructor cum că va forța puțin ca să termine mai repede. Asta ne dorim și noi, să finalizăm cât mai repede”, subliniază primarul Voicu Murariu.

La finalizarea lucrărilor, școala din Brehuiești va îndeplini cele mai cele mai riguroase criterii din punct de vedere tehnic și educațional, concurând astfel cu cele mai moderne unități de învățământ din județ.

Citeste si   JERBE de FLORI depuse la cavoul familiei PISOSKI și CONCERT de muzică populară de Ziua MICII UNIRII! VEZI programul manifestărilor

SHARE

2 COMENTARII

  1. Bună ziua! Am câteva întrebări pe care, vă rog pe dumneavoastră, domnule /doamnă GABI VORNICU să i le adresați domnului primar Voicu Murariu cât și echipei din primăria com. Vlădeni. Când au de gând șă întocmească proiect și să înceapă lucrările pentru aducțiunea de apă potabilă ăn satul Brehuiești? De câte mandate este primar, ce a gândit/făcut în acest sens, dl. V. Murariu? Câte amenzi a primit? , dacă a primit, instituția primăriei Vlădeni de la Direcția de Sănătate Publică Botoșani pentru lipsa apei potabile în comuna și satele acestei comune? Având în vedere că 98% din fântânile satului Brehuiești au apă toxică(încărcată mult peste limita admisă cu nitriți, nitrați, calcar, oxalați de fier și alte reziduuri), ACEASTĂ APĂ ESTE INCOMPATIBILĂ CU VIAȚA ATÂT PENTRU ADULȚI, DAR MAI ALES PENTRU SUGARI, BOLNAVI CRONICI, BATRÂNI. Vă rog, în numele a peste jumate din populația satului Brehuiești, de care am ascultat acest VAIET, să aprofundați acest subiect de viață și de moarte din localitate BREHUIEȘTI, jud.Botoșani. MULȚUMESC ANTICIPAT !

LĂSAȚI UN MESAJ