SHARE

Departamentele Primăriei pregătesc un nou TUN de PROPORȚII la Teatrul „Mihai Eminescu”?

Pe data de 23 noiembrie a.c., Primarul Cosmin ANDREI a anunțat în conferința de presă reluarea lucrărilor de reabilitare a Teatrului „Mihai Eminescu”.

Conform documentației, lucrările de reabilitare ajung la valoarea de 8.000.000 de euro.

Potrivit lui Andrei, valoarea proiectului de reabilitare a fost suplimentată de la 5.000.000 la 8.000.000 de euro deoarece în proiectul inițial nu erau prinse și cheltuielile cu dotările care trebuiesc făcute. Acum, aceste dotări sunt prinse în contractul mare de reabilitare.

Legalitatea acestei decizii formulate de departamentele municipalității ar trebui analizată de Camera de Conturi Botoșani!

Decizie dubioasă a municipalității de a suplimenta bugetul alocat reabilitării acestui obiectiv prin modificare ilegală a proiectului de bază!

Din contractul de finanțare cu fonduri europene mai este disponibilă suma de 4,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că până la sfârșitul celor 36 de luni care sunt trecute în contract  municipalitatea va trebui să mai suplimenteze necesarul  3,5 milioane de euro. 

Primarul municipiului dă asigurări că va găsi surse de finanțare, chiar dacă asta va însemna să contracteze un împrumut. Potrivitul oficialului, gradul de îndatorare al Primăriei este de 16% și legislația permite să se ajungă până la 30%.

Consolidarea este finalizată, rămâne de făcut recepționarea acestei etape și încheierea relației contractuale cu constructorul care a realizat această consolidare.

Pentru evaluarea documentației proiectului care vizează modificările survenite, administrația are la dispoziție 30 de zile, iar după această perioadă va fi lansată procedura de reabilitare a Teatrului „Mihai Eminescu”.

Citeste si   531 de locuri de muncă VACANTE în BOTOȘANI! VEZI ce este DISPONIBIL

Situația este extrem de neclară la acest moment și municipalitatea nu a reușit deocamdată să facă lumină în acest proiect! La fel de suspicioasă este și decizia de a suplimenta bugetul alocat reabilitării acestui obiectiv prin modificare ilegală a proiectului de bază!

Victor Construct a reușit să aducă la UN PAS de RUINĂ cel mai important EDIFICIU CULTURAL al BOTOȘANIULUI, Teatrul “Mihai Eminescu”

Consolidarea, reabilitarea și modernizarea edificiului cultural al municipiului Botoșani, Teatru „Mihai Eminescu” nu mai reușește să fie finalizat. Lucrările au fost abandonate, rămânând suspendate aproximativ 70% din lucrările prevăzute în proiectul general.

Proiectul a fost început în vara anului 2014 și de atunci au urmat o serie de sistări și stagnări a lucrărilor. În 2015 lucrările au fost oprite, când s-a anunţat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare. La acel moment, din cele 5 milioane de euro s-au folosit aproximativ 4.000.000 RON.

La momentul acela, constructorul desemnat pentru lucrările de consolidare și reabilitare a Teatrului „Mihai Eminescu” a fost firma de casă a liberalilor, S.C. Victor Construct SRL.

Atunci, au apărut tot mai multe voci care afirmă că acesta a fost modul pe operare a firmei Victor Construct agreat și de Primăria Botoșani. S-a licitat la un preț sub prețul pieței, în ideea că ulterior se vor solicita sume suplimentare “determinate” de lucrări neprevăzute.

Citeste si   2,92 % - rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Botoșani în luna decembrie 2020

Pe acest model, Victor CONSTRUCT a reușit să gestioneze extrem de prost lucrările de consolidare și modernizare astfel, investiția care trebuia finalizată la data de 31 decembrie 2015 nu a căpătat nici o formă nici în ziua de astăzi.

În articolul CUM a reușit VICTOR CONSTRUCT SRL să aducă la UN PAS de RUINĂ cel mai important EDIFICIU CULTURAL al BOTOȘANIULUI, Teatrul “Mihai Eminescu”, Ziarul „Bună Dimineața Botoșani” a relatat pe larg cum administrația FLUTUR împreună cu Victor CONSTRUCT au reușit să pună pe chituci una dintre clădirile emblematice aflate în patrimoniul municipiului Botoșani.

Urmează o nouă licitația pentru desemnarea altui constructor?

Întrucât pe gardul care împrejmuiește Teatrul „Mihai Eminescu” se află în continuare panouri cu Victor Construct, am încercat să aflăm dacă lucrările vor fi efectuate de același constructor.

Profitând de o ieșire publică a primarului Cosmin ANDREI, cu ocazia unei conferințe de presă, reporterii  Ziarului „Bună Dimineața Botoșani” l-au întrebat pe edil dacă lucările vor continua tot cu aceași societate care a gestionat extrem de prost acest proiect.

Cosmin ANDREI a declarat faptul că „se va face o licitație, iar câștigătorul va fi desemnat prin intermediul licitației”.

Reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” este un subiect sensibil pentru botoșănenii care așteaptă finalizarea acestui proiect de foarte mulți ani. În repetate rânduri aceștia au reproșat conducerii municipiului că nu a reușit să repună în valoare o clădire emblematică aflată în patrimoniul municipiului Botoșani.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ