SHARE

Strategia de dezvoltare a unui județ prezintă caracteristicile localității, o analiză amplă a resurselor și oportunităților resepctivului județ, prezentând astfel cadrul în care se va realiza progresul în următorii ani în vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor.

Elaborarea strategiei de dezvoltare reprezintă unul dintre cei mai importanți pași care susțin procesul de dezvoltare locală, deoarece o astfel de strategie are ca scop stabilirea unor priorități pe termen mediu și lung spre care se orientează efortul de dezvoltare al comunității locale în viitor.

Strategia de dezvoltare reprezintă primul document care abordează dezvoltarea județului în mod integrat, acordând atenția cuvenită principiilor de dezvoltare durabilă, la nivelul întregului județ.

În genere, elaborarea strategiei de dezvoltare a unui județ se realiează cu sprijinului aparatului de specialitate.

Însă, sunt și șefi ai județelor care preferă să externalizeze aceste servicii către firme terțe.

Caz concret. Consiliul Județean Botoșani a dat unei firme cu 2 angajați din București cel mai important proiect al județului

Potrivit conducerii CJ Botoșani, Consiliul Județean Botoșani a achiziționat servicii de elaborarea a strategiei de dezvoltare durabilă a Județului Botoșani pentru perioada 2021-2027.

La finele anului trecut s-a încheiat procedura de achiziție a serviciilor privind elaborarea Strategiei. La licitație au participat patru firme, iar câștigătoare a fost desemnată SYNESIS PARTNERS SRL. S-a semnat contractul și s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

Conform conducerii CJ Botoșani, strategia de dezvoltare trebuie elaborată până cel târziu la jumătate anului curent.

Citeste si   Acuzații privind TRAFICUL de INFLUENȚĂ la adresa deputatului DEMISIONAR, Constantin PĂTRĂUCEANU, cumătrul Doinei FEDEROVICI

Un obiectiv de importanță capitală pentru județul BOTOȘANI dat pe mâna unei firme cu doar 2 angajați

Compania SYNESIS PARTNERS SRL  din București va executa această strategie, pentru suma de 74.597 RON.

SYNESIS PARTNERS SRL este înființată la data de 17 octombrie 2014. Firma este produsul asocierii a doi oameni de afacere, Florin TACHE și Oana Cătălina ȚĂPURICĂ din București. Cei doi și-au împărțit acțiunile în mod egal, fiecare dintre ei deținând 50% din titlurile de valoare.

Obiectul principal de activitate al firmei este Activități de consultanță pentru afaceri și management”.

La capitolul cifre, SYNESIS PARTNERS SRL  raporta în 2019 o cifră de afaceri de 863.243 RON. Profitul firmei pe anul 2019 a fost de 546.906 RON, firma apare cu 2 angajați, cheltuielile fiind de 307.739 RON, iar creanțele ridicându-se la 441.134 RON. Veniturile au fost de 863.278 RON, iar datoriile de 110.029 RON.

Compania mai apare în registrul achizițiilor publice pe anul 2020, al Consiliului Județean Botoșani, cu un contract pentru servicii de consultanţă pentru managementul și implementarea proiectului „Dotarea Ambulatoriului din cadrul Secției Exterioare Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani”, în valoare de 17.950 RON fără TVA.

 SYNESIS PARTNERS SRL, firmă obișnuită a contractelor cu statul

Din 2017 și până în prezent firma a mai câștigat numeroase contracte cu instituții de stat din toată țara. În această perioadă, SYNESIS PARTNERS SRL a încasat din contracte cu instituțiile de stat mai bine de 3.500.000 lei.

În 2019, SYNESIS PARTNERS SRL a bifat contracte cu instituțiile de stat în valoare totală de peste 2.000.000 RON.

Potrivit unui comunicat de presă remis de CJ Botoșani, firma SYNESIS PARTNERS SRL se ocupă actualmente și de strategia de dezvoltare a județului SUCEAVA.

SYNESIS PARTNERS SRL, actor principal într-un scandal răsunător la Constanța

SYNESIS PARTNERS SRL a fost implicată anul trecut într-un scandal răsunător, după ce elaborarea unei strategii privind evoluţia serviciului de salubrizare, perspective şi obiective, pentru perioada minimă 2018-2028 nu a fost finalizată la timp.

Contractul respectiv era încheiat pe o perioadă de 4 luni, dar nici la 6 luni de la semnarea contractului, strategia nu a fost finalizată.

Reporterii Ziarului „Bună Dimineața Botoșani” au contactat conducerea Consiliului Județean pentru un punct de vedere cu privire la această speță, însă nu au răspuns apelurilor noastre telefonice.

Citeste si   Mai bine de 11.600 de MISIUNI executate de jandarmii BOTOȘĂNENI în 2020

Vicepreședintele CJ, Bogdan Dăscălescu a declarat pentru „Bună Dimineața Botoșani” faptul că nici măcar nu a fost consultat cu privire la acest aspect.

„Cu surprindere am aflat de acest lucru (decizie) astăzi din presă. Nu am nici un fel de informație, nici măcar nu am fost consultat cu privire la acest aspect”, declară Bogdan DĂSCĂLESCU.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ