SHARE

PNL numele tău este AUSTERITATE!

Guvernul Orban- PNL este de 10 ori mai puțin credibil decât cel al Bulgariei pe piețele financiare!

– 0,389% dobândă pe an pentru împrumut pe 10 ani – Bulgaria;
– 3,624% dobândă pe an pentru împrumut pe 10 ani – România.

Aceasta este diferența dramatică dintre România și Bulgaria pe piața financiară internațională. Guvernul Orban_PNL inspiră atât de puțină încredere, încât România trebuie să suporte dobânzi penalizatoare uriașe, de 10 ori mai mari decât Bulgaria.
Veniturile bugetului, oricum sever afectate de măsurile aventuriste ale actualei guvernării, în loc să finanțeze nevoile țării, sunt consumate pentru plata unor dobânzi din cei în ce mai mari.

Citeste si   Infectări pe bandă rulantă în două spitale din județul Prahova: peste 10 cazuri confirmate cu noul coronavirus

Pentru anul 2020 România va plăti nu mai puțin de 3,1 miliarde de euro, numai pe dobânzi – o sumă uriașă care ar fi putut finanța construcția a peste 300 de kilometri de autostradă, ori a 5-6 spitale regionale mari, cu toate dotările necesare.

În anul 2021 totalul dobânzilor suportate de România va ajunge la 4 miliarde de euro.
Ritmul îndatorării țării a ajuns să fie sufocant. În fiecare secundă guvernul Orban a adăugat, în medie 1000 de euro la povara împrumuturilor, fapt ce a condus la creșterea galopantă a ponderii datoriei publice în PIB, de la 34,6% cât o lăsase PSD, la 42,2%, după 9 luni de guvernare fantastică PNL.

Citeste si   Scenariu catastrofal pentru Capitală. Viceprimarul Bădulescu, la Realitatea PLUS: Școlile vor rămâne închise până anul viitor, după Paște

Efectiv PNL guvernează pe datorie și pe seama amanetării viitorului a generații întregi.
PSD nu acceptă această demență financiară a premierului dezertor Cîțu și a guvernului PNL care umflă buzunarele băncilor pe seama tuturor românilor și care condamnă întreaga economie și populație la ani întregi de austeritate.

Marius Constantin BUDĂI, deputat PSD 


SHARE

LEAVE A REPLY