SHARE

Astăzi, în cadrul rubricii „Interviul Săptămânii” o avem alături de noi pe candidata PSD la președinția Consiliului Județean Botoșani, Doina Elena FEDEROVICI.

În scopul satisfacerii interesului public, social-democrata Doina FEDEROVICI candidează la CJ Botoșani. După cum afirmă chiar ea, această este un angajament-contract între ea și botoșăneni care trebuie musai respectat.

În cadrul interviului am discutat cu Doina FEDEROVICI, în spiritul principiului transparenței care caracterizează administrația publică locală, despre proiectele administrative curente, dar și de viitor, pe care aceasta le propune pentru municipiul BOTOȘANI.

Rep.: Doamna Federovici, iată-ne ajunși la finalul unei “campanii muncite”. În câte localități din județul Botoșani ați reușit să ajungeți în ultimele două luni?

 

Doina FEDEROVICI: „Am ajuns în toate localitățile din județ, unde am organizat întâlniri cu toți candidații noștri și cu botoșănenii din județ pentru a le spune ce a făcut PSD pentru comunele și orașele lor și cum vrem noi să continuăm mai departe fiecare investiție.

Doina FEDEROVICI: În calitate de senator al județului Botoșani, în cei 8 ani de mandat, am fost săptămânal în județ pe teren să discut cu oamenii și să văd ce nevoi au.  Fie am preluat din solicitările botoșănenilor, fie am fost pe șantiere să văd cum evoluează lucrările la obiectivele de investiții aprobate și finanțate de Guvernarea PSD.

În luna august am organizat cea mai amplă acțiune de consultare publică cu botoșăneni privind prioritățile pe care le au la nivel local, prin care am adunat în jur de 100.000 de semnături. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care și-au exprimat opinia cu privire la proiectele pe care eu și echipa de specialiști de la PSD Botoșani le-am propus.

În luna septembrie am luat-o de la capăt și am ajuns în toate localitățile din județ, unde am organizat întâlniri cu toți candidații noștri și cu botoșănenii din județ pentru a le spune ce a făcut PSD pentru comunele și orașele lor și cum vrem noi să continuăm mai departe fiecare investiție.

Botoșănenii au nevoie să fie consultați, să fie informați și să ia parte la deciziile localității în care trăiesc alături de familiile lor.

Mi-am început campania în mijlocul oamenilor prin consultarea botoșănenilor, pentru a stabili împreună cu ei viitorul județului nostru.

La fel voi face din prima zi la conducerea Consiliului Județean, voi fi pe teren între oameni pentru a căuta soluții la toate problemele comunităților locale din județul Botoșani.

Locul de muncă al aleșilor locali trebuie să fie între cetățeni. Viitorul județului nostru și al fiecărei localități, precum și problemele botoșănenilor trebuie stabilite împreună cu locuitorii, nu din birou.

Rep.: Aveți un număr estimat al cetățenilor cu care v-ați întâlnit și discutat “de la om la om”?

D.F.: Așa cum v-am spus sunt cei 100.000 de botoșăneni care au semnat pentru proiectele noastre, ale mele și ale lui Cosmin Andrei și cu care am interacționat cu o parte la acțiunile de strângere de semnături și  mii de oameni cu care m-am întâlnit în fiecare comună și oraș din județ, unde am prezentat programul nostru pentru dezvoltarea județului în următorii 4 ani. 

Rep.: Doamna Senator, ce v-au transmis oamenii? Ce vor de la viitorul Președinte al Consiliului Județean Botoșani?

Doina FEDEROVICI: „Oamenii își doresc condiții mai bune în spitale și școli, programe pentru familii, continuare asfaltărilor începute de Consiliul Județean, continuarea proiectelor privind extinderea de utilități publice și să fie implicați în deciziile care se iau pentru realizarea de investiții în localitatea lor”

D.F.: Cele 100.000 de semnături adunate de la cetățeni, prin campania de consultare publică pe care am lansat-o în luna august, au arătat că oamenii își doresc condiții mai bune în spitale și școli, programe pentru familii, continuare asfaltărilor începute de Consiliul Județean, continuarea proiectelor privind extinderea de utilități publice și nu în ultimul rând să fie implicați în deciziile care se iau pentru realizarea de investiții localitatea lor.

În același timp oamenii își doresc locuri de muncă mai bine plătite, dar și continuarea programelor PSD pentru fermieri.

Prioritățile trasate de cetățeni ne obligă pe mine și pe echipa mea de profesioniști care candidează la Consiliul Județean, să ne luăm angajamentul că îndeplinim fiecare obiectiv pentru a oferi siguranța unui trai mai bun pentru fiecare botoșănean.

Rep.: În eventualitatea în care preferințele cetățenilor se vor îndrepta spre dvs., care vor fi primele 3 măsuri pe care le veți adopta în calitate de Președinte al Consiliului Județean Botoșani?

Citeste si   FOTO | ZECI de pachete cu JUCĂRII și HAINE au fost distribuite către mai multe familii din BOTOȘANI

 

Doina FEDROVICI: „Voi muta biroul președintelui Consiliului Județean în teritoriu, unde voi fi majoritatea timpului, între oameni pentru a le prelua și rezolva problemele”

D.F.: În primul rând voi muta biroul președintelui Consiliului Județean în teritoriu, unde voi fi majoritatea timpului, între oameni pentru a le prelua și rezolva problemele, voi urmări personal fiecare șantier și voi lua măsurile legale acolo unde nu se respectă termenele de execuție a lucrărilor.

În al doilea rând voi organiza un compartiment dedicat pentru elaborarea și implementarea proiectelor finanțare din fonduri europene, astfel încât să fim pregătiți cu obiective de investiții pe toate axele eligibile și să accesăm toți banii europeni care pot fi aduși la Botoșani.

Voi începe consultările cu primarii din fiecare localitate cu privire la nevoile pe care le au în comunitățile lor și îi voi pune la aceeași masă cu reprezentanții mediului de afaceri local, zonal și cu investitori care sunt interesați să genereze plus valoare în județul nostru.

Imediat, după constituirea noului Consiliu Județean, voi pune în dezbatere publică și voi pregăti toate actele normative necesare pentru implementarea programelor sociale pentru sănătatea și educația copiilor noștri.

Rep.: Care sunt cele mai importante 3 proiecte care reprezintă „Prioritatea Zero” pentru Județul Botoșani?

Doina FEDEROVICI: „Toate proiectele sunt importante”

D.F.: Toate proiectele sunt importante, așa cum veți vedea la enumerarea acestora.

Programul pe care le-am realizat cu echipa de candidați pentru consilieri la Consiliul Județean, oameni cu experiență și bine pregătiți în domeniile lor de activitate, medici, profesori, economiști, ingineri, specialiști în administrație publică își propune dezvoltarea județului nostru pentru a oferi condiții de viață mai bune pentru fiecare botoșănean.

Sănătatea și educația sunt pe primul plan, apoi investițiile în infrastructura rutieră și de utilități publice, apoi aducerea de investitori pentru realizarea de parcuri industriale funcționale unde să lucreze botoșănenii la ei acasă pe salarii bune, apoi să readucem Botoșaniul pe harta turistică a țării și pe harta agricolă prin continuarea investițiilor în turism și în facilități pentru fermierii noștri.

În domeniul medical deja au început proiectele de la Consiliul Județean pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Mavromati și urmează reabilitările Secțiilor de Pediatrie și Ginecologie.

În domeniul învățământului am început deja primele etape pentru realizarea unei extensiuni la Botoșani a mai multor facultăți de stat din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Sănătate pentru Botoșani

Continuarea programelor începute în Guvernarea PSD pentru dotarea cu aparatură medicală avansată pentru toate secțiile interioare și exterioare de la Spitalul Județean, precum și achiziționarea de mamografe și ecografe digitale pentru depistarea cancerului la sân și a cancerului de col uterin la femei.

Spital județean la norme europene

Program pentru modernizarea și dotarea saloanelor din fiecare secție a Spitalului Județean Botoșani.

Medici pentru Botoșani

Continuarea construcției de locuințe de serviciu pentru medici și suplimentarea posturilor pentru doctori și asistenți medicali pentru specializările deficitare la nivel de județ

Educație pentru Botoșani

Continuarea modernizărilor de unități școlare din subordinea Consiliului Județean și dotarea sălilor de clasă cu echipamente didactice.

Citeste si   Parlamentarii BOTOSANENI au fost repartizati pe COMISII! Pe ce specializari vor activa in urmatorii 4 ANI

Susținerea elevilor și profesorilor

Burse pentru elevii din învățământul special și stimulente financiare pentru elevii și profesorii cu rezultate de excepție la olimpiadele și concursurile școlare, precum și la examenele naționale.

Școlii profesionale în sistem dual

Păstrarea tinerilor în Botoșani prin specializarea acestora pe domenii de activitate de interes județean în parteneriat cu operatorii economici din județ, cu scopul formării profesionale și dobândirea unei meserii.

Acces la utilități publice pentru botoșăneni

Extinderea rețelelor de apă, canalizare, gaze naturale și energie electrică în localitățile din județ și înlocuirea branșamentelor vechi, în parteneriat cu primăriile.

Apă curentă la sate

„Conducta de Nord” – sistem de alimentare cu apă pentru localitățile din zona de nord a județului.

Infrastructură rutieră județeană

Continuarea și finalizarea asfaltărilor începute de PSD pe drumurile județene.

Bani europeni pentru Botoșani

Compartiment dedicat pentru elaborarea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și identificarea tuturor surselor de finanțare disponibile pe fiecare domeniu de interes local.

ITI – Țara de Sus, Investiții Teritoriale Integrate

Proiect inițiat și susținut de parlamentarii PSD

Soluții pentru agricultura botoșăneană

Sprijinirea fermierilor, cooperativelor și asociațiilor agricole din județ în vederea înființării de unități de colectare, depozitare, procesare și comercializare pentru produsele agro-alimentare ale producătorilor locali, precum și de centre de achiziționare animale.

Aducerea Județului Botoșani pe harta turistică a țării

Valorificarea și interconectarea principalelor domenii turistice județene: Ecumenic, Personalități marcante, Istorie și cultură, Meșteșuguri și produse locale și promovarea județului Botoșani prin capitalul uman, „Ambasadorii Botoșaniului”.

Invest Botoșani

Punct de informare privind mediul de afaceri local și zonal și organizarea de întâlniri lunare între reprezentanții mediului de afaceri și cei ai Consiliilor Locale și ai Consiliului Județean, în vederea identificării de noi oportunități pentru investiții în județ.

Parcuri Industriale funcționale

Proiecte în parteneriat public-privat pentru realizarea de investiții la nivel local și crearea de locuri de muncă calificate și bine plătite.

Mediu înconjurător sănătos

Management european de colectare selectivă a deșeurilor prin dezvoltarea sistemului integrat la nivelul județului Botoșani.

Cultură, culte, tineret și sport

Finanțări nerambursabile de la Consiliul Județean Botoșani precum și fonduri europene pentru activități culturale și sportive pentru tineri.

Rep.: După întâlnirile cu peste 100.000 de botoșăneni, aveți un mesaj la final de campanie și poate început de mandat în fruntea Consiliului Județean Botoșani?

Doina FEDEROVICI: „Botoșănenii în primul rând!”

D.F.: Mi-am început campania în mijlocul oamenilor prin consultarea botoșănenilor, pentru a stabili împreună cu ei viitorul județului nostru.

La fel voi face în fiecare zi în fruntea Consiliului Județean, voi fi pe teren între oameni pentru a căuta soluții la toate problemele comunităților locale din județul Botoșani.

Știu ce trebuie să fac din prima zi la Consiliul Județean. Am experiența și priceperea de 8 ani ca parlamentar, pentru a ridica județul Botoșani.

Împreună cu echipa de profesioniști pe care îi am lângă mine pentru Consiliul Județean, oameni cu experiență și bine pregătiți în domeniile lor de activitate, medici, profesori, economiști, ingineri, specialiști în administrație publică vreau să creștem nivelul de trai pentru fiecare botoșănean din fiecare localitate din județul nostru.

În toată cariera mea de om politic, la nivelul administrației publice locale și în Parlament am susținut obiectivele de investiții din toate localitățile județului Botoșani, indiferent că a fost vorba de construcții de școli, grădinițe, locuințe, reabilitări de drumuri, extinderi la rețelele de utilități publice, achiziționarea de aparatură medicală pentru Spitalul Județean.

La fel voi face și în continuare. Am nevoie de sprijinul dumneavoastră prin acordarea unui vot de încredere pe 27 septembrie pentru echipa PSD, care candidează la Consiliul Județean Botoșani.

Vă rog să fiți alături de mine și de echipa mea de specialiști pe care am propus-o la Consiliul Județean pentru a dezvolta împreună Botoșaniul în următorii 4 ani!


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ