Connect with us

Doina Federovici (PSD): „La Consiliul Județean voi repune Botoșaniul pe harta turistică a României prin valorificarea turismului cultural, ecumenic și al tradițiilor meșteșugărești”

Botosani

Doina Federovici (PSD): „La Consiliul Județean voi repune Botoșaniul pe harta turistică a României prin valorificarea turismului cultural, ecumenic și al tradițiilor meșteșugărești”

Doina Federovici, candidatul social-democrat pentru Consiliul Județean a pregătit cel mai amplu program de promovare și valorificare a moștenirii istorice, culturale, a personalităților marcante și a tradițiilor meșteșugărești care au marcat Botoșaniul de-a lungul timpului.

Județul Botoșani are un potențial turistic extraordinar, începând de la turismul cultural, ecumenic, ecologic până la bogățiile naturii reprezentate de cele peste 150 de iazuri, care îl situează pe locul doi ca suprafață a luciului de apă după județul Tulcea. În următorii 4 ani, împreună cu echipa mea voi aduce județul Botoșani pe harta turistică a României prin valorificarea și interconectarea turismului local prin dezvoltarea de parteneriate public-private pentru amenajarea de trasee turistice care să atragă din ce în ce mai mulți turiști din țară și din străinătate. Voi avea ca prioritate realizarea de investiții pentru dezvoltarea potențialului turistic neexploatat al județului nostru”, a declarat Doina Federovici.

Pe teritoriul judeţului Botoșani s-au născut în secolele XIX-XX zeci de personalități care au schimbat și au revoluționat domeniile în care au activat: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga sau Grigore Antipa. În același timp, în județul Botoșani s-au născut și nume care au marcat ortodoxia mondială: părintele Teoctist, părintele Cleopa și Sf. Ioan Iacob de la Neamț, zis si Hozevitul.

După 28 septembrie voi organiza consultări cu toți primarii din județul nostru pentru a organiza și promova la nivel național și european toate atelierele de meșteșuguri tradiționale, de pictură, ceramică, sculptură, cioplire în lemn, olărit, țesătorie, etc. care se regăsesc la nivelul comunităților locale în vederea conservării și relansării patrimoniului cultural botoșănean. În același timp, voi iniția o serie de concursuri și programe culturale dedicate inițierii și specializării tinerilor noștri în artele populare care au consacrat de-a lungul timpului satul românesc”, a subliniat Doina Federovici.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top