SHARE

Situația financiară îngrijorătoare prin care trece compania de apă aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, după sentința defavorabilă dată de Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, a atras atenția candidatului ALDE la șefia județului, Bogdan Dăscălescu.

În opinia sa, despăgubirile pe care SC Nova ApaServ SA va trebui să le plătească în urma litigiului cu o societate comercială din Botoșani, vor afecta în mod direct bugetul Consiliului Județean Botoșani și vor constitui o povară pentru oricine va ajunge la conducerea județului.

„Sentința dată de magistrații CCIR era predictibilă, însă conducerea Consiliului Județean și operator de apă, în loc să se preocupe de găsirea unor soluții pentru rezolvarea acestor probleme, au sperat că inevitabil nu se va produce. Declarațiile șefilor celor două instituții cu privire la suma de plată pe care SC Nova ApaServ trebuie să o plătească în urma procesului, sunt ambigue și nu au niciun element care să confirme siguranța continuării activității de către furnizorul de apă. Este inadmisibil ca un președinte de CJ să transfere într-o responsabilitate a eșecurilor sale, pe umerii viitorului șef la județului. Subliniez că pe lângă despăgubirile stabilite de instanță în cuantum de 7,5 milioane de lei, fiecare zi de întârziere a efectuării plăților atrage după sine dobânzi penalizatoare care se vor adăuga cheltuielilor de judecată și celor privind executarea silită, tot în sarcina SC Nova ApaServ. Situația este gravă, iar afirmațiile managerului de apă privind negocierea termenului de plată cu avocații societății câștigătoare sunt nerealiste și dovedesc atât modul defectuos de abordare a acestor probleme grave, cât și încercarea de minimizare a efectelor create de litigiu”, A declarat Bogdan Dăscălescu.

Candidatul ALDE atrage atenția asupra faptului că situația de la SC Nova ApaServ nu este singură cu impact asupra finanțelor Consiliului Județean. O sumă aproximativ egală va trebui să fie plătită din conturile CJ în urma procesului pierdut de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri cu firma de construcții care a efectuat lucrări pe drumul DJ 282B între localitățile Prăjeni și Plugari.

„Viitorul președinte al Consiliului Județean va primi o grea moștenire de la actuala administrație județeană și va fi adevărat provocare să gestioneze resursele financiare și așa limitate, de care dispune instituția„, a mai spus reprezentant ALDE, Bogdan Dăscălescu.

„Este inadmisibil ca u ra dintre partidele mari, orgoliile fără margini ale unor oameni care fac politică mai presus de administrație, dorința de a-și promova propriile ambiții cauționate de cine știe ce avantaje imediate, toate acestea nu sunt în situația de a pierde procese pentru proiecte începute de fostele administrații, care nu au continuat de actuală administrație și pentru care trebuie să plătim sume uriașe de bani, bani din banii noștri ”, a încheiat Bogdan Dăscălescu.


SHARE
Citeste si   Informații EXCLUSIVE din dosarul lui Bănicioiu: UNDE au avut loc interceptările și CE se află în cutia cu bomboane primită de fostul ministru

LEAVE A REPLY