SHARE

După mai bine de 2 ani de zile, singurul muzeu dedicat pictorului Ştefan Luchian va fi redeschis pe data de 1 septembrie. În momentul de față se lucrează la o expoziție omagiu pictorului Ștefan Luchian. Aceasta va avea loc într-o sală pentru expoziții temporare. De asemena vor fi și tablouri ale pictorilor botoșăneni dedicate lui Ștefan Luchian.

„Deocamdată lucrăm la amenajarea expoziției. Probabil de la 1 septembrie se va redeschiderea muzeul”, a declarat managerul Muzeului Județean BOTOȘANI, Aurel Melniciuc.

Clădirea muzeului a fost reabilitată complet 

Muzeul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti a funcţionat până în 2007. Atunci a fost închis din cauza stării avansate de degradare. Lucrările de reabilitare a clădirii de la Ştefăneşti au fost finanţate cu bani din bugetul Consiliului Judeţean Botoşani și au durat mai bine de 2 ani de zile.

„Clădirea a fost reabilitată complet, era aproape dărâmată. Timp de 2 ani și ceva a fost reabilitată complet. Tencuială, acoperiș, geamuri, tot ce înseamnă o clădire, instalație electrică, totul a fost făcut de la zero”, încheie managerul Muzeului Județean BOTOȘANI, Aurel Melniciuc.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ