SHARE

Federatia PUBLISIND afiliata la Blocul National Sindical, totalizand 35.000 de membri din domeniile administrație publică centrală și locală, asistență socială, poliție și poliție de frontieră, grefa judiciară, penitenciare și probațiune, sport și tineret, finanțe și control financiar, mediu și RA-APPS, a declanșat proteste începand cu data de 31 decembrie 2020 în reacție la adoptarea OUG nr. 226/2020 prin care este suspendată aplicarea Legii 153/2017.

Astăzi, 13 ianuarie 2021, au ieșit în stradă lucrătorii din penitenciare. Acțiunile au avut loc în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale și în fața sediului Prefecturilor Bacău,Timiș și Cluj.

De asemenea, sindicaliștii anunță proteste până pe data de 24 februarie 2021, inclusiv. Pe 17 februarie, protest de amploare va avea loc și la IAȘI.

Revendicările cerute de sindicaliști

  • eliminarea inechitatilor salariale din sistemul public;
  • aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor;
  • un salariu minim corelat cu cresterea preturilor de consum.

„Ne-am saturat de aceasta pacaleala ambalata elegant cu denumirea de lege-cadru privind salarizarea bugetarilor. Masurile de austeritate in sectorul bugetar au inceput din anul 2009 nu din 2021. Aplicarea Legii 153/2017 reprezinta singura optiune pentru eliminarea inechitatilor salariale, asa cum protestele (pe care PUBLISIND le-a declansat chiar din 31 decembrie 2020) reprezinta singura optiune a sindicatelor impinse in pozitii reactive chiar de Guvern prin eliminarea dialogului cu partenerii sociali. PUBLISIND a anuntat proteste in strada pentru lunile ianuarie si februarie 2021. Lipsa unor solutii concrete la revendicarile noastre ne va obliga la continuarea protestelor atat cat va fi necesar”, afirmă Ștefan TEOROC, presedintele Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenciare.

Protestele vor continua pe termen nedeterminat. 

Citeste si   Se TAIE din AJUTOARELE SOCIALE! Anunțul făcut de Ministrul Muncii, Raluca TURCAN

SHARE

1 COMENTARIU

  1. trăiască și să înflorească sistemul public. bugetari ieșiți în stradă pentru dublarea salariului. să muncească privații până crapă să ne plătească nouă lefurile.

LĂSAȚI UN MESAJ