SHARE

Administrația locală a comunei Sulița demarează un proiect ce are în vedere construirea unei baze sportive în comună. Proiectul este finanțat prin programul „Grup de Acțiune Locală” (GAL).

„Este un proiect câștigat pin GAL, deocamdată aștept un rezultat final de la AFIR, pentru că este vorba despre un act adițional pe care trebuie să-l semnăm. Și după demarăm treaba cu execuția lucrărilor”, a declarat primarul comunei Sulița, Costinel CIUBOTARU.

De asemenea, la nivelul comunei se desfășoară multe alte proiecte. Printre cele mai importante, primarul amintește de construirea a două cămine culturale, în satele Dracșani și Sulița și de lucrările care au loc la extinderea rețelei de apă și canalizare

„Este căminul cultural la Dracșani în valoare de 200.000 euro, 100.000 euro vin din finanțare externă, 100.000 euro vin din partea comunității, a comunei. Am semnat contractul de finanțare și la fel, am semnat un act adițional pentru faptul că valoarea s-a schimbat, studiul de fezabilitate a fost făcut acum doi ani de zile și nu l-a luat nimeni la licitație fiind subevaluat, am modificat valoarea prin Hotărâre de Consiliu Local, prin contribuția comu­nei și așteptăm să dăm din nou drumul la execuția acestui proiect.

Am mai finalizat 3 poduri, prin PNDL 2. Rețea­ua de apă și canalul se finalizează execuția, acum se lucrează la stația de epurare, sperăm ca în do­uă-trei săptămâni să finalizăm. De asemenea, va trebui să prelungim rețeaua de apă și canalizare împreună cu comuna Lunca până la magistrala care este la Flămânzi.

Am primit o înștiințare de la CNI că ne-a fost aprobat pe lista de sinteză o sală de sport în comu­na Sulița, Județul Botoșani și așteptăm și aici ca CNI-ul să dea drumul la execuție.

Tot la CNI este câștigat un cămin cultural de la Sulița, de data aceasta, pentru care s-a depus documentația și CNI-ul este în faza de licitație a proiectului. Acestea sunt proiectele care sunt acum în lucru.

Am mai pregătit un proiect de asfaltări care este depus la CNI, pentru zonele care au fost afectate de lucrările pentru apă și canalizare, vrem din urmă să asfaltăm. În același timp am depus documentația privind gazul metan, am pus pentru un proiect pilot prin PNDL 3, dar acum s-a trecut la CNI cu toate investițiile de gaz pentru comuni­tăți. Valoarea proiectului este în jur de 200.000.000 euro. Sperăm să câștigăm și proiectul acesta cu gazul metan”, încheie primarul comunei Sulița, Costinel CIUBOTARU.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ