Connect with us

FOTO & VIDEO | La BOTOȘANI se pregătește a doua etapă de VACCINARE împotriva COVID-19! VEZI cum arată centrele de VACCINARE

Botosani

FOTO & VIDEO | La BOTOȘANI se pregătește a doua etapă de VACCINARE împotriva COVID-19! VEZI cum arată centrele de VACCINARE

În după-amiaza zilei de astăzi, 15 ianuarie a.c., primarul Cosmin Andrei, împreună cu administratorul public Mircea Magdalena au efectuat o razie în centrele de vaccinare amenajate în municipiul Botoșani.

3 săli de sport au fost transformate în centre de vaccinare

Sălile de sport de la Școala nr. 17, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” și Liceul Pedagocic „Nicolae Iorga” au fost transformate în centre de vaccinare.

Din cele trei centre, cel pregătit în sala de sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” este funcțional, urmând ca celelalte două, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” și Școala Gimnazială nr. 17 să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil.

În sala de sport de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” sunt amenajate cinci puncte de vaccinare. Potrivit edilului Cosmin Andrei, pentru început vor fi folosite doar trei dintre ele.

Cosmin ANDREI: „Nu am beneficiat de un sprijin și de o colaborare așa cum mi-aș fi dorit cu Guvernul României”

„Iată avem aproape gata centrul de vaccinare la care suntem aici. De asemenea, suntem în lucru și cu celelalte două de la Școala 17 și Liceul Pedagogic. Așteptăm în continuare Ordonanța de Guvern pentru clarificarea funcționalității acestor centre în ceea ce privește resursa umană și plata cadrelor medicale care vor activa în aceste centre. Am făcut aceste centre așa cum am putut în intervalul acesta de timp, nu am beneficiat de un sprijin și de o colaborare așa cum mi-aș fi dorit cu Guvernul României, dar apreciez determinarea domnului administrator public Mircea Magdalena care a depus tot efortul alături de colegii mei pentru a avea aceste centre funcționale luni când populația va putea să se vaccineze”, a declarat primarul Cosmin ANDREI.

Întrebat de reporterii Ziarului „Bună Dimineața Botoșani” când vor fi finalizate celelalte două centre de vaccinare și dacă echipamentele sanitare vor ajunge în timp util, administratorul public, Mircea Magdalena a dat asigurări că acestea vor ajunge în această seară sau mâine.

 „Celelalte două săli, de la Școala nr 17 și cea de la Liceul Pedagogic arată la fel ca aceasta numai că acolo încă nu este făcut marcajul dar sunt chestiuni care se pot rezolva în câteva ore și pot fi funcționale. De acum așteptăm să vină materialele sanitare pentru că astea sunt cele mai importante și apoi așteptăm, așa cum a spus și dl primar, așteptăm clarificări cu personalul care va deservi aceste centre de vaccinare”, a declarat Mircea Magdalena.

Centrele de vaccinare au fost echipate cu mobilier și alte dotări necesare pentru funcționare, municipalitatea alocând, prin hotărâre de Consiliu Local, suma de 300.000 de lei în acest sens.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

To Top