SHARE

Prin firmele pe care le deține, BUȚURA a încasat de la stat peste 2.000.000 de lei

Primarul liberal de ȘTEFĂNEȘTI, Florin BUȚURA este implicat în mediul de afaceri botoșănean. Prin firmele pe care le deține, BUȚURA  a încheiat contracte consistente cu instituțiile de stat.

Primarul Florin BUȚURA

La nivelul județului Botoșani, BUȚURA apare oficial ca fiind acționar la BML CONSTRUCȚII SRL, iar administrator este Elena-Daniela BUȚURA. O altă firmă controlată de primarul liberal de ȘTEFĂNEȘTI este SILV ECO SRL, unde administrator unic este tot Elena-Daniela BUȚURA. De asemenea, BUȚURA administrează și RURCOM (RURAL COMERȚ) SRL.

SILV ECO SRL și BML CONSTRUCȚII SRL figurează ca fiind inactive fiscal și cu mari datorii la ANAF. Ambele societăți au drept obiect principal de activitate „Silvicultura și alte activități forestiere”.

SILV ECO SRL a încasat din contracte cu instituțiile de stat peste 2.000.000 de lei

Majoritatea contractelor încheiate de SILV ECO SRL sunt cu REGIA NAȚIONALĂ A PĂDURILOR – ROMSILVA RA. Aproape 1.000.000 de lei a încasat firma lui BUȚURA de la ROMSILVA. 

Mare parte din contractele încheiate cu ROMSILVA sunt din perioada 2007-2008, un contract în 2009 și alte 2 contracte în 2014.

Citeste si   CUM se vor desfășura slujbele de CRĂCIUN anul acesta? GUVERNUL a făcut anunțul

Contractele încheiate între SILV ECO SRL și ROMSILVA 

În perioada 2007 -2008, ROMSILVA era condusă de Dan Ioan ALDEA, acesta fiind cunoscut în spațiul public ca fiind „groparul ROMSILVEI”. În mandatul lui ALDEA, ROMSILVA a înregistrat cea mai proastă perioadă de după 1989.

Înființată cu 15 ani în urmă, în luna decembrie a anului 2004, SILV ECO SRL a raportat pe anul trecut o cifră de afaceri de 68.711 RON și pierderi de -30.343 RON.  Datoriile la ANAF sunt de 11.372 lei. Numărul mediu de angajați era de 2.

În cadrul societății ca administrator și unic acționar cu 100% din acțiuni figurează Elena-Daniela BUȚURA. Pe data de 3 august a acestui an, BUȚURA a cedat toate acțiunile pe care le deținea în cadrul societății SILV ECO SRL către Elena-Daniela BUȚURA. De asemenea, conform Registrul Comerțului, SILV ECO SRL și-a suspendat activitatea pe data de 12 august 2020.

În 2012, BUȚURA  a renunțat la funcția de administrator a societăților SILV ECO SRL și BML CONSTRUCȚII SRL. De atunci, și pe o perioadă nedeterminată, administrator este Elena-Daniela BUȚURA.

Citeste si   Paradă de 1 DECEMBRIE fără PUBLIC în acest an la BOTOȘANI! IATĂ programul festivităților

BML CONSTRUCȚII SRL

BML CONSTRUCȚII SRL este înființată cu 12 ani în urmă, pe data de 31 ianuarie 2008. Societatea are drept obiect principal de activitate tot „Silvicultura și alte activități forestiere”.

Casa, proprietate privată a primarului BUȚURA 

Acționariatul în această firmă este împărțit egal între Elena-Daniela BUȚURA (50%) și Florin BUȚURA (50%). Începând cu 2012, administrator este Elena-Daniela BUȚURA.

Pe data de 11 octombrie 2017, asociații Elena-Daniela BUȚURA și Florin BUȚURA, au decis de comun acord și au procedat la dizolvarea și lichidarea simultană a societății BML CONSTRUCȚII SRL. De asemenea, în 2010 s-a recurs și la suspendarea activității societății pe o perioadă de 3 ani, până pe data de 1 mai 2013.

RURCOM (RURAL COMERT) SRL

RURCOM (RURAL COMERT) SRL este înființată cu 27 ani în urmă, pe data de 25 februarie 1993.

În cadrul acestei firme, 100% din acțiuni sunt deținute de primarul BUȚURA, care este și administrator totodată. Societatea este activă fiscal, însă este radiată din data de 30 noiembrie 2009.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ